Delegație studenți silvicultori Canada

Direcția Silvică Tulcea a avut onoarea să primească în cursul lunii mai a acestui an vizita unei delegații de studenți silvicultori de la trei universități din Canada (Universities of Alberta, Laval, Vancouver Island), însoțiți de către profesorii Phil Comeau (UofA) și Michel Valee (VIU), cel din urmă fiind și președintele Institutului Canadian Forestier. Din partea țării noastre delegația a fost însoțită de către domnul Lucian Curtu, decanul Facultății de Silvicultură și Exploatări Forestiere din Brașov.

În cadrul celor trei zile petrecute în Tulcea, am avut posibilitatea să le arătăm colegilor silvicultorilor canadieni activitățile de gospodărire a pădurilor și practicile de conservare pe care le desfășurăm în mod curent, lucrurile bune pe care le realizăm, dar și problemele, neajunsurile și provocările care ne frământă. Experiența acestora în România a fost apreciată ca fiind foarte interesantă, fiind plăcuți surprinși de pădurile din această regiune și de modul de administrare a acestora.

grup

Grupul de studenți pe Vârful Țuțuiatu, cel mai înalt punct al fondului forestier administrat de către DS Tulcea

În semn de mulțumire, domnul Michel Valee ne-a transmis o scrisoare  prin care își manifestă recunoștința față de eforturile noastre de a-i primi în România și, de asemenea, în revista The Forestry Chronicle (volumul 89 – iulie/august 2013) a fost publicat un articol despre vizita de studiu în România.

Vizita delegației canadiene, având alături de studenții silvicultori delegați de cea mai înaltă recunoaștere profesională, atât din Canada cât și din România, a reprezentat o bună oportunitate pentru noi de a prezenta activitățile de gospodărire a pădurilor într-o zonă cu condiții naturale destul de dificile și se înscrie în efortul nostru de a fi cât mai aproape de oamenii de elită ai silviculturii naționale și internaționale.

Articol The Forestry Chronicle

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *