Licitația principală de masă lemnoasă pe picior – anul 2014

Direcția Silvică Tulcea a organizat în data de 29 noiembrie 2013 licitația principală pentru vânzarea de masă lemnoasă pe picior care se recoltează din fondul forestier proprietate publică a statului în anul 2014. Licitația a fost organizată în conformitate cu prevederile Ordinului Ministerului Mediului și Pădurilor nr. 1898/2010.

La licitație a fost oferit spre vânzare un volum total brut de 120.672 metri cubi de lemn aflat la cele opt ocoale silvice din subordinea Direcției Silvice Tulcea. În prealabil a fost realizată preselecția operatorilor economici care s-au înscris la licitație, fiind admise 31 de societăți comerciale procesatoare de lemn.

Ofertarea masei lemnoase de către operatorii economici în timpul ședinței de licitație

A fost adjudecat în vederea contractării un volum brut de 79.865 mc, ceea ce reprezintă un procent de 66% din oferta totală. La ocoalele silvice Babadag și Niculițel s-a înregistrat o situație în premieră, fiind adjudecată integral masa lemnoasă oferită spre vânzare.

volum

Pentru masa lemnoasă adjudecată la licitație prețul mediu de pornire a fost de 75,5 lei/mc net, iar prețul mediu de adjudecare a fost de 100,7 lei/mc net, ceea ce reprezintă o creștere de 133%.

pret

Atât din punct de vedere al volumului de lemn adjudecat la o licitație principală, cât și din punct de vedere al prețului mediu obținut, Direcția Silvică Tulcea a înregistrat un real succes, ambele cifre fiind recorduri absolute pentru administrația silvică din județul nostru.

Prețul de adjudecare a fost de la 1,0 la 1,64 x Prețul de pornire. Pe această distribuție a indicelui de creștere s-a calculat media aritmetică, varianța, abaterea standard și coeficientul de variație, parametri statistici care vor putea fi comparați cu valorile obținute la licitațiile viitoare și astfel se vor putea trage concluzii pertinente despre avantajele și dezavantajele tipurilor de licitație (licitație în plic închis vs. licitație mixtă) adoptate.

indice_crestere

Începând din acest an unitatea noastră pune pe piață masă lemnoasă certificată FSC®, începând cu luna mai 2013 ocoalele silvice Măcin, Rusca și Tulcea primind certificatul privind managementul forestier responsabil, în acord cu principiile Forest Stewardship Council.

Direcția Silvică Tulcea are aprobată pentru anul 2014 o cotă de tăiere de 223.000 mc care se va recolta prin contractare pe picior, prestări de servicii silvice și în regie cu formațiile proprii de exploatare. Lemnul recoltat din pădurile administrate de către DS Tulcea are destinație finală industria de profil (furnire tehnice, cherestea, elemente de paleți, construcții, lemn pentru tocătură – OSB, MDF, PAL, PFL, peleți) și piața locală pentru foc.

Adaugă la favorite Legătură permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *