Sărbători fericite!

Anul 2017 a însemnat pentru unitatea noastră un an cu multe provocări, dificultăți și obiective ambițioase. Grație eforturilor și muncii depuse de angajații noștri, în apropierea sfârșitului de an, bilanțul activității este unul mulțumitor, ceea ce ne permite să privim retrospectiv cu satisfacție la ceea ce am realizat.

Am regenerat pe cale naturală sau prin împăduriri o suprafață cumulată de peste 660 hectare de pe care s-a recoltat anterior masa lemnoasă, am realizat lucrări de îngrijire a arboretelor tinere, aflate în diverse stadii de dezvoltare, pe suprafețe ce depășesc 3.000 de hectare.

Prin aplicarea tratamentelor silvice și a lucrărilor de îngrijire am pus în piață, direct sau prin intermediul partenerilor noștri, un volum de peste 200.000 metri cubi de lemn care a avut ca principală destinație asigurarea lemnului de foc pentru populație, școli, grădinițe, unități medicale și de cult, instituții publice și entități private. Lemnul de calitate superioară, apt pentru prelucrări industriale, a ajuns în industria de profil internă pentru valorificare superioară (mobilă, furnire, PAL-uri, ș.a.).

Am asigurat conservarea pădurilor în zonele stabilite cu astfel de funcțiuni, am asigurat integritatea fondului forestier prin acțiuni de pază și măsuri contra potențialelor incendii, protecția împotriva factorilor biotici și abiotici pentru o stare fitosanitară corespunzătoare a pădurilor.

Am lucrat intens pentru dezvoltarea și consolidarea infrastructurii de acces, demarând lucrări de investiții de reabilitare și modernizare la 5 drumuri forestiere (18 km cu valoare de peste 500.000 euro), obținând toate aprobările legale și finanțarea pentru realizarea unui drum forestier nou începând din 2018 (13 km cu valoare de peste 1.000.000 euro), am aplicat cu succes pentru modernizarea altor 9 drumuri forestiere existente din fonduri europene (30 km cu valoare de peste 1.400.000 euro) cu finanțare 100%.

În tot ceea ce am realizat, am avut în prim plan conceptul de sustenabilitate în gospodărirea pădurilor, înțelegându-ne și asumându-ne rolul pe care îl avem în asigurarea unui mediu sănătos, a unei integrări sociale adecvate (mai ales în ceea ce privește furnizarea lemnului de foc pentru încălzirea populației) și nu în ultimul rând un rol important în economia locală. În spatele a tot ce am realizat stă efortul oamenilor noștri, o echipă disciplinată, devotată și mereu disponibilă pentru a face lucrurile din ce în ce mai bine. Întregului personal al unității noastre, tuturor colaboratorilor și partenerilor, în prag de sărbători, le urmăm sănătate, liniște sufletească și prosperitate. La mulți ani!

Conducerea Direcției Silvice Tulcea

Adaugă la favorite legătură permanentă.

Comentariile sunt închise.